Abortuspil is ‘banalisering van het leven’

Katholiek NieuwsbladKatholiek Nieuwsblad, 3 augustus 2009

De president van de Pauselijk Academie voor het Leven, aartsbisschop Rino Fisichella, heeft na de toelating van de abortuspil RU 486 in Italië gewaarschuwd voor een “banalisering van het leven”.

In een hoofdartikel in de Osservatore Romano van afgelopen zaterdag toonde hij zich bezorgd over de tendens om alle vragen van het leven , tot aan de dood, onder te brengen in de privésfeer. De weerstand van de Kerk tegen elke vorm van abortus is gebaseerd op een “Ja voor het leven, met alles wat daarbij hoort”.

Vooral voor de jonge generatie is het belangrijk de waarde en de schoonheid van het leven te leren kennen, schrijft mgr. Fisichella. In dat verband mag van de Kerk ook gevraagd worden “de aandacht te trekken en geloofwaardig te zijn”. Een ethische opvoeding moet jonge mensen in staat stellen “zich dag na dag de taak te stellen om seksualiteit, gevoelens en liefde met vreugde te beleven en niet met zorgen, beklemming en angst”.

De Italiaanse gezondheidsraad sprak zich vorige week donderdag uit voor een toelating van de abortuspil RU 486. Als het aan de raad ligt mag het medicijn echter alleen in de eerste zeven weken van de zwangerschap en na medische consultatie gebruikt worden.

Overgenomen met toestemming van Katholiek Nieuwsblad.

image_pdfimage_print