Paus Franciscus tegen ziekenhuispersoneel: ‘Jullie laten het moederlijke gezicht van God zien’

Katholiek Nieuwsblad, 21 november 2019
door Sanne Gerrits

Paus Franciscus sprak vandaag medisch personeel toe in het katholieke Sint-Louisziekenhuis in Bangkok, dat werkt onder het motto: ‘Waar liefde is, daar is God’.

700 Dokters, verpleegkundigen en dienstpersoneel van verschillende zorginstellingen verzamelden zich daar om naar te paus te luisteren. Hieronder enkele uitspraken en foto’s die herinneren aan dit bezoek.

“Het genezingsproces zou moeten worden gezien als een krachtige zalving die de menselijke waardigheid herstelt in iedere situatie. Een blik die waardigheid vergroot en ondersteuning biedt.”

“Jullie werk is het verwelkomen en omarmen van menselijk leven zoals het komt in de spoedafdeling, dat met medelijden, voortgekomen uit liefde en respect voor de waardigheid van iedere mens, behandeld moet worden.”

“Jullie laten ons het moederlijke gezicht van God zien die neerbuigt om zijn kinderen te zalven en op te richten.”

“Dit is niet enkel een zaak van procedures en programma’s, maar heeft te maken met een bereidheid om te omarmen wat iedere nieuwe dag ons brengt.”

Paus Franciscus bezocht zonder publiek 40 zieken en gehandicapten in de hal van het ziekenhuis.

“Ziekte kan er toe leiden dat mensen zich serieuze vragen gaan stellen over leven, dood en lijden. Maar door ons te verenigen met Jezus en zijn lijden, ontdekken we de kracht van zijn nabijheid bij onze breekbaarheid en onze wonden.”

Overgenomen met toestemming van Katholiek Nieuwsblad.
image_pdfimage_print