Paus haalt uit naar genderideologie: ‘Ideologische kolonisatie’

Katholiek Nieuwsblad, 04 augustus 2016

Paus Franciscus heeft in zijn ontmoeting met de Poolse bisschoppen hard uitgehaald naar de genderideologie.

Dat blijkt uit het transcript van het gesprek dat plaatsvond, kort nadat de paus was aangekomen voor een bezoek aan Polen en de Wereldjongerendagen.

‘Gender is ideologische kolonisatie’
“In Europa, Amerika, Latijns-Amerika, Afrika en enkele Aziatische landen zien we enkele echte ideologische kolonisaties”, zei Franciscus. “En een daarvan, ik ga het ronduit zeggen, is gender.” “Vandaag wordt aan kinderen – kinderen! – op school verteld dat zij hun sekse kunnen kiezen”, ging de paus verder. “Waarom wordt hun dit geleerd? Omdat de boeken worden geleverd door de mensen en instellingen die je het geld geven. Dit zijn de ideologische kolonisaties die ook worden gesteund door landen die veel invloed hebben. En dit is verschrikkelijk.”

‘Zonde tegen de Schepper’
Paus Franciscus voegde toe: “Om met Benedictus XVI te spreken, die het goed maakt en helder is, hij zei me: ‘Heiligheid, dit is de tijd van zonde tegen de Schepper!’ Hij is intelligent! God schiep man en vrouw; God schiep de wereld zo, zo, zo, en we doen het exact tegenovergestelde.”

‘Ideologische kolonisatie’
Paus Franciscus gebruikte de term ‘ideologische kolonisatie’ eerder begin 2015, in de Filipijnen. Hij sprak toen van een “ideologische kolonisatie die probeert het gezin te vernietigen”. Daarmee doelde hij op voorwaarden die tegen de leer van de Kerk en het christelijk mensbeeld ingaan die aan financiering van goede werken worden gekoppeld. Afrikaanse bisschoppen, zei hij destijds in het vliegtuig terug naar Rome, klaagden tijdens de gezinssynode van 2014 over vergelijkbare voorwaarden voor financiering van projecten in hun landen.

‘Denk aan de Hitlerjeugd’
“Waarom zeg ik ideologische kolonisatie?”, zei Franciscus in het vliegtuig terug. “Omdat zij de nood van een volk gebruiken als een mogelijkheid om binnen te komen en hun wil op te leggen aan kinderen. Maar dit is niets nieuws. De dictaturen van de laatste eeuw deden hetzelfde; ze kwamen binnen met hun doctrine. Denk aan de Balilla (jeugdorganisatie in het fascistische Italië van Mussolini – red.). Denk aan de Hitlerjeugd.”

Overgenomen met toestemming van Katholiek Nieuwsblad.

Dialoog van Paus Franciscus met de Poolse bisschoppen

image_pdfimage_print