40-jarig jubileum Juristenvereniging Pro Vita

Aanvang:
Einde:
zaterdag 7 oktober 2023, 11:00 u.
zaterdag 7 oktober 2023, 16:00 u.
Juristenvereniging Pro Vita (JPV) viert 40-jarig jubileum  
Beste leden, vrienden en belangstellenden van JPV,
 
Juristenvereniging Pro Vita komt op voor de bescherming van het leven en viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Ter ere van deze mijlpaal organiseert Pro Vita een bijzondere jubileumbijeenkomst die zal plaatsvinden op 7 oktober 2023 in Bodegraven. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!
 
Sinds haar oprichting in 1983 zet Juristenvereniging Pro Vita zich in voor de bescherming van menselijk leven. In de afgelopen 40 jaar leverde de vereniging een belangrijke bijdrage aan de bewustwording rond de beschermwaardigheid van het menselijk leven en de juridische vraagstukken die daarmee verband houden.
 
Reflectie, inspiratie en verbinding
De jubileumbijeenkomst zal in het teken staan van reflectie, inspiratie en verbinding. Er zal aandacht zijn voor wat er is bereikt en we kijken vooruit naar de toekomst: wat valt er de komende jaren te verwachten aan thema’s rond levensbeëindiging en levensbescherming? Hoe blijft de volgende generatie betrokken bij de bescherming van de menselijke waardigheid?
Dagvoorzitter is drs. Mirjam den Boer-Neele, adviseur JPV.
 
Het jubileumevenement zal een waardevolle gelegenheid zijn om herinneringen te delen en elkaar te ontmoeten. Hieronder vindt u het programma.
 
Programma
11.00 u. Ontvangst met koffie
11.30 u. Opening en begroeting door mr. Tista Bobbink, voorzitter JPV Groet van dr. Th.A.M. van der Horst, mede-oprichter JPV 11.45 u. Terugblik op het voorzitterschap (1999-2021) van mr. Martine Klaasse-Carpentier, door mr. Rudolf van Binsbergen, bestuurslid JPV
12.30 u. Lunch en ontmoeting
13.30 u. De essentie van menselijke waardigheid, door mr. Jolanda van Boven, adviseur JPV
14.00 u. Actualiteit: Abortus en de invloed van Europees recht, door Patrick Garré, jurist en bestuurslid JPV Euthanasieverzoek bij dementie, mr. Tista Bobbink 14.45 u. JPV en de nieuwe generatie, drs. Daniël Eykelenkamp (Pater Koopmanstichting)
15.15 u. Conclusie en afsluiting
15.30 – 16.00 u. Tot slot een drankje
 
Locatie: Kantoor Wille Donker advocaten, Klipperaak 201, 2411 ND Bodegraven
Goed bereikbaar met OV.
 
Wilt u dit ook niet missen? Meld u dan vóór 1 oktober aan via secretariaat@provita.nl.
Wij hopen u te ontmoeten op 7 oktober! De aanmelding is gratis.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
mr. Tista Bobbink
voorzitter JPV     Website JPV   Twitter LinkedIn Website  
image_pdfimage_print